Bugun...



ALKÜ'de hedef “en iyisi” olmak

Kurulduğu 2015 yılından bu yana sürekli gelişen ve büyüyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, son yıllarda yaptığı akademik başarılar ve dikkat çeken projeleriyle Akdeniz Bölgesi’nde en iyi üniversite olma hedefine hızla ilerliyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2024 18:00

ALKÜ'de hedef “en iyisi” olmak

Alanya'nın fatihi I. Alaaddin Keykubat’ın ismini alarak geçmişin izinde geleceğe bilim ve teknoloji kapısı olma yolunda kurulan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bu doğrultudaki hedefine tüm hızıyla ilerliyor. Öğretim hayatına başladığı 2016 yılından bu yana süregelen akademik başarılar ve projelerin son yıllarda artması, bilim camiasında dikkatleri üzerine toplamasını sağladı. Turizm, sağlık ve spor alanlarında Akdeniz Bölgesi’nde; ülke ve dünya sıralamasında en iyi ihtisas üniversitesi olma hedefine her geçen gün yaklaşan ALKÜ, yaptığı çalışmalarla bölgenin kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik projeler üretiyor. ALKÜ; teknoloji alanlarında da Akdeniz Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik çalışmalarıyla nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlıyor, yörelerinin kaynaklarını yüksek katma değerli ürünlere dönüştürerek ortaya koydukları ürünlerle markalaşma yolunda yarışıyor.

AKADEMİK BAŞARILAR VE PROJELER ARTTI 

ALKÜ’lü akademisyenlerin yaptığı akademik çalışmalar son yıllarda başarılarını ikiye katlarken öğrencilerin dahil olduğu projelerle de bölgenin vizyonunu artıyor. Tıp alanında yapılan başarılı ameliyatlar ve başarılı geçen “ilk yöntemler” Türkiye’de öne çıkan olayların başında geldi. Tıp alanında yeni buluşlar, kapalı yöntem ameliyatlar ve tedavi yöntemleri; tıp dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Bunun yanında Antalya bölgesinde bir ilk olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi hizmete açıldı. Teknoloji alanında enerji verimliliğini, tarımsal üretimde verimi artıran buluşlara imza atılırken akademisyenler tarafından yapılan birçok proje de TÜBİTAK, TUSAŞ, MÜSİAD gibi kurum ve kuruluşlar tarafından tam destek alıyor. Bunun yanında BAKA koordinasyonluğunda yapılan Siber Vatan eğitimleriyle yazılım ve beyaz korsanlık alanlarında nitelikli bireyler yetiştirilerek Türkiye’nin önemli bir açığının kapatılması hedefleniyor.

TURİZMDE LİDERLİK BAYRAĞI DÜŞMÜYOR

ALKÜ’nün Türkiye’nin turizm cenneti olan Alanya’da kurulmasıyla üniversitede turizm projeleri ve akademik çalışmalar ilk sırada geliyor. Bu alanda yapılan akademik çalışmalar, turizm sektörleriyle paylaşılırken sektörün tüm sorunları ve yapılması gereken projeler de yakından takip ediliyor. Sağlık turizmi, gastronomi, hizmet sektörü gibi konularda gerekli tüm çalışmaların yapıldığı ALKÜ’de bu alanlarda son yıllarda büyük projelere imza atıldı. Bunun yanında Kibyra Antik Kenti, Syedra Antik Kenti, Antiochia ad Cragum Antik Kenti, Telmessos Antik Kenti kazıları ve bilimsel çalışmalarının içinde yer alan ALKÜ, kültür turizminin de canlanmasında önemli rol oynuyor. Turizm alanlarında sektöre nitelikli iş gücü kazandırma noktasında projeler üretmeye devam eden ALKÜ, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığı protokolle turizm alanındaki öğrencilerine staj ve mezuniyet sonrası iş garantisi sağlıyor. ALKÜ’de gastronomi ve aşçılık alanında da uzman akademik kadro ile öğrencilerine en iyi öğretimi sunuyor. ALKÜ’lü öğrenciler gastronomi alanında katıldığı tüm yarışmalarda altın madalya ve kupalar kazanarak çalışmalarının meyvelerini topluyor.

SPORUN PERFORMANSI ALKÜ’DE YÜKSELİYOR

Çeşitli spor organizasyonlarının yılın 12 ayı sürdüğü Alanya’da, ALKÜ bu alanda da bölgenin en iyi üniversitesi olma yönünde hedefini sürdürüyor. Akdeniz Bölgesi’nde yapılan spor organizasyonlarında ALKÜ’lü öğrenciler, gönüllülük esasına dayalı organizasyonlara destek veriyor. Bunun yanında Alanya’ya gelen millî, profesyonel ve amatör sporcuların performans test ve ölçümleri yapılırken sporculara beslenme eğitimleri de veriliyor. ALKÜ’nün spora verdiği önemle birçok millî ve profesyonel sporcu ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesine yerleşiyor. Bu sayede ALKÜ’lü olmayı başaran millî atlet Salih Korkmaz; 2024 Paris Olimpiyatları’nda, Seren Ay  Çetin, Esra Türkmen gibi millî sporcular da uluslararası yarışmalarda ALKÜ’yle birlikte ülkemizi de temsil edecek.  ALKÜ’lü öğrenciler; atletizm, yürüyüş, cirit atma, kick boks, tenis, voleybol, futbol, bisiklet gibi birçok alanda çeşitli başarılar getiriyor.

REKTÖR TÜRKDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ PROJELER ALKÜ’DE “İLK”LERİ GETİRDİ

Akademik çalışmaların ve üniversite tarafından yapılan projelerin başarıları her geçen gün artarak ilerlerken üniversitenin gelişmesi ve büyümesi için de yerleşke alanlarına yeni projeler yapılmaya devam ediliyor. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın yakından takip ettiği, enerjiden sağlığa, teknolojiden tasarruf alanlarındaki projelerle ALKÜ; Türkiye’de “ilk”leri yapıyor. Yeşil enerji kapsamında ALKÜ yerleşkelerinin tüm elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefleyen, Türkiye’de Kamuda Performans Sözleşmesi’yle yapılması dolayısıyla bir ilk olan ALKÜ GES Projesi tamamlandı. İlk enerjinin verilmesinin ardından sistem devreye girdi. ALKÜ öğrencilerinin yerleştikleri bölümde kendilerini geleceğe daha iyi hazırlaması için Teknoloji Merkezi (TEKMER) projesi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin ilk eko-döngüsel yemekhanesi hayata geçiyor. Enerjisini güneşten karşılayan yemekhanede hazırlanma öncesi atıklardan kompost elde edilirken yemek artıklarından kedi köpek maması üretiliyor. Böylece bu alanlardaki israf önlenerek millî servete katkı sağlanıyor. Bunun yanında ALKÜ ve Gündoğmuş Belediyesi iş birliği ile “Rekreasyon ve Kamp Alanı Projesi”ni Alanya merkezli olmak üzere hayata geçirilmesi hedefleniyor.

YENİ PROJELERLE BAŞARI GELİYOR

Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın mimarı olduğu ve yakından takip ettiği projeler tamamlanırken yeni projelere de imza atılmaya devam ediliyor. ALKÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasıyla bu alanlarda yeni bir dönem başlamış oldu.  Kestel Yerleşkesi çevre düzenlemesi işi kapsamında asfalt yapımı tamamlanarak Kestel Yerleşkesi içerisinden geçen kara yolu sadece ALKÜ ailesi tarafından kullanılır hale getirildi. ALKÜ’de hayata geçirilen birçok proje ile yerleşke içi yaşam kalitesi artarken başarıların gelmesinde de bu projelerin önemli katkıları oluyor.

Bu projelerden bazıları ise şu şekilde:

ALTSO arasında genişletilmiş iş birliği protokolü imzalandı.

Diş Hekimliği Fakültesine 2024 yılında ödenecek bütçenin belirlendiği “Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü” SGK yetkilileri ile imzalandı.

Bosna Hersek’teki Tuzla Üniversitesi ile Erasmus KA171 Projesi anlaşması imzalandı.

Kazakistan Uluslararası Turizm ve Konaklama Üniversitesi arasında turizm ve gastronomi alanlarının geliştirilmesi ve iki üniversite arasında iş birliği için mutabakat zaptı imzalandı.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ile ALKÜ arasında “Bilimsel İş Birliği” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında tarım alanında öğrenci eğitimi, teknik uzman danışmanlık desteği ve ikili projeler yapıldı.

Ticaret Bakanlığı ile ALKÜ arasında Sağlık Turizmi alanında eğitim faaliyetlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

ALKÜ Turizm Fakültesi ve ALTSO Turizm MYO’da öğrenim gören öğrencilerin istihdam ve uygulamalı eğitim alanında iş birliği için Lonicera Otel ile protokol imzalandı.

Turizm fakültesi binası ve uygulama oteli yapılması için girişimler başlatıldı.

ALKÜ, YENİ KURULACAK FAKÜLTE VE BÖLÜMLERLE BÖLGENİN BİLİM ÜSSÜ OLACAK

Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan öncülüğünde yapılan büyük atılımlardan birisi de ALKÜ’ye kurulacak yeni bölüm ve fakülteler oldu. Bu kapsamda İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde Müzecilik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sosyal Hizmet, Yönetim Bilişim Sistemleri; Turizm Fakültesi bünyesinde Sağlık Turizmi İşletmeciliği; ALTSO MYO bünyesinde Medya ve İletişim, E-Ticaret ve Pazarlama; Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı MYO bünyesinde ise Tropik Bitki Yetiştiriciliği, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü açılacak. Bunların yanında denizi olan bir şehirde bulunması gereken ALKÜ Deniz Bilimleri Fakültesinin açılması da planlanıyor. Bu fakültede; Açık Deniz Platformu ve Terminal Yönetimi Bölümü, Yat ve Marina İşletmeciliği Bölümü, Denizcilik Yazılımları Geliştirme Bölümü, Deniz Arkeolojisi, Otonom Deniz Araçları İşletmeciliği Bölümlerinin olmasını planlanıyor.

CİKCİLLİ YERLEŞKESİ İLE BAŞARILAR ZİRVEYE ÇIKACAK

Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde 900 dönümlük arazi üzerinde kurulumu başlanan Cikcilli Yerleşkesi, sağlık ve spor kompleksi olacak. Tıp fakültesi ve hastanesi, diş hekimliği fakültesi ve hastanesi, morfoloji laboratuvarı, merkezi araştırma laboratuvarı, spor bilimleri fakültesi, spor sahaları, uygulama alanları ile Cikcilli Yerleşkesi bilimin merkezi olacak. Cikcilli Yerleşkesinin tam kapasite ile kullanılmaya başlanmasıyla ALKÜ’nün bilimsel başarıları da katlanarak artacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
GÜNLÜK BURÇ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 29 1 3 77 21 90 +56
2 Fenerbahçe 33 27 1 5 87 30 86 +57
3 Trabzonspor 33 17 12 4 56 43 55 +13
4 Beşiktaş 33 15 12 6 44 38 51 +6
5 Başakşehir FK 33 14 12 7 44 38 49 +6
6 Çaykur Rizespor 33 14 13 6 43 49 48 -6
7 Kasımpaşa 33 13 13 7 55 59 46 -4
8 Antalyaspor 33 11 10 12 38 38 45 0
9 Alanyaspor 33 11 10 12 43 46 45 -3
10 Sivasspor 33 11 10 12 40 45 45 -5
11 Adana Demirspor 33 9 10 14 49 44 41 +5
12 Samsunspor 33 10 14 9 37 43 39 -6
13 MKE Ankaragücü 33 8 12 13 40 43 37 -3
14 Kayserispor 33 10 13 10 37 47 37 -10
15 Konyaspor 33 8 13 12 34 47 36 -13
16 Gaziantep FK 33 9 17 7 37 50 34 -13
17 Fatih Karagümrük 33 8 16 9 37 42 33 -5
18 Hatayspor 33 7 14 12 37 46 33 -9
19 Pendikspor 33 7 17 9 37 68 30 -31
20 İstanbulspor 33 4 22 7 26 61 16 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 31 22 6 3 70 27 69 +43
2 Göztepe 31 19 6 6 54 19 63 +35
3 Çorum FK 31 16 8 7 52 31 55 +21
4 Sakaryaspor 31 15 7 9 45 31 54 +14
5 Bodrumspor 31 14 7 10 39 21 52 +18
6 Kocaelispor 31 15 9 7 45 35 52 +10
7 Bandırmaspor 31 12 8 11 46 27 47 +19
8 Gençlerbirliği 31 12 8 11 37 30 47 +7
9 Boluspor 31 13 10 8 28 32 47 -4
10 Erzurumspor FK 31 11 9 11 28 27 41 +1
11 Ümraniyespor 31 10 14 7 34 42 37 -8
12 Manisa FK 31 8 11 12 38 37 36 +1
13 Keçiörengücü 31 9 13 9 28 38 36 -10
14 Şanlıurfaspor 31 8 13 10 28 33 34 -5
15 Tuzlaspor 31 8 14 9 32 46 33 -14
16 Adanaspor 31 9 17 5 24 44 32 -20
17 Altay 31 5 23 3 14 70 15 -56
18 Giresunspor 31 2 25 4 13 65 7 -52
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 34 24 5 5 76 29 77 +47
2 Van Spor FK 34 23 5 6 57 33 75 +24
3 Bucaspor 1928 34 20 5 9 51 24 69 +27
4 1461 Trabzon FK 34 19 6 9 64 35 66 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 34 16 8 10 47 29 58 +18
6 Ankaraspor 34 15 8 11 42 32 56 +10
7 Karacabey Belediye Spor 34 13 10 11 40 32 50 +8
8 Ankara Demirspor 34 14 15 5 37 38 47 -1
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 34 13 14 7 42 36 46 +6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
12 Altınordu 34 10 13 11 40 34 41 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 34 10 13 11 24 34 41 -10
14 Serik Belediyespor 34 10 14 10 29 37 40 -8
15 Nazilli Belediyespor 35 11 16 8 38 57 38 -19
16 Zonguldak Kömürspor 34 9 17 8 35 54 32 -19
17 Kırşehir Futbol SK 34 5 21 8 32 68 23 -36
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 34 3 24 7 24 61 16 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 27 21 2 4 63 16 67 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 27 14 6 7 39 25 49 +14
4 İnegöl Kafkas GK 27 13 6 8 35 26 47 +9
5 52 Orduspor FK 27 13 7 7 39 28 46 +11
6 Edirnespor 27 13 9 5 45 27 44 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
8 Mardin 1969 Spor 27 11 11 5 36 32 38 +4
9 Artvin Hopaspor 27 9 11 7 33 28 34 +5
10 Karabük İdmanyurdu Spor 27 10 13 4 26 43 34 -17
11 Talasgücü Belediyespor 27 9 14 4 30 42 31 -12
12 Kırıkkalegücü FK 27 8 14 5 28 36 29 -8
13 Gümüşhanespor 27 4 13 10 23 45 22 -22
14 Malatya Arguvanspor 27 3 20 4 18 53 13 -35
15 Tarsus İdman Yurdu 27 2 22 3 19 82 9 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 26/04/2024 Adana Demirspor vs Galatasaray
 27/04/2024 Kasımpaşa vs Samsunspor
 27/04/2024 Sivasspor vs Konyaspor
 27/04/2024 Fenerbahçe vs Beşiktaş
 27/04/2024 Hatayspor vs Başakşehir FK
 28/04/2024 Alanyaspor vs İstanbulspor
 28/04/2024 Pendikspor vs Kayserispor
 28/04/2024 Çaykur Rizespor vs MKE Ankaragücü
 28/04/2024 Trabzonspor vs Gaziantep FK
 29/04/2024 Fatih Karagümrük vs Antalyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Adanaspor vs Manisa FK
 28/04/2024 Boluspor vs Altay
 28/04/2024 Erzurumspor FK vs Çorum FK
 28/04/2024 Giresunspor vs Sakaryaspor
 28/04/2024 Göztepe vs Gençlerbirliği
 28/04/2024 Keçiörengücü vs Ümraniyespor
 28/04/2024 Kocaelispor vs Bandırmaspor
 28/04/2024 Şanlıurfaspor vs Eyüpspor
 28/04/2024 Tuzlaspor vs Bodrum FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Ankaraspor vs Nazilli Belediyespor
 28/04/2024 Esenler Erokspor vs Adıyaman FK
 28/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Bucaspor 1928
 28/04/2024 Karacabey Belediye Spor vs Altınordu
 28/04/2024 Van Spor FK vs Ankara Demirspor
 28/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 28/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Kırşehir Futbol SK
 28/04/2024 1461 Trabzon FK vs Serik Belediyespor
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 28/04/2024 Van Spor FK - Ankara Demirspor Ankara Demirspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Bursaspor ligdeki son 5 maçını kaybetti  Diyarbekir Spor kazanır
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bursaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Kırıkkalegücü FK
 27/04/2024 Artvin Hopaspor vs 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Edirnespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor vs Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor vs İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Karabük İdmanyurdu Spor
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI