Bugun...


Öğrenciler tam not aldı
Tarih: 04-03-2022 17:06:22 Güncelleme: 04-03-2022 17:06:22 + -


1-7 Mart Afet Haftası nedeni ile tüm yurtta düzenlenen tahliye tatbikatları Kartal'da tüm okullarda uygulandı. Soğanlık'ta bulunan Burak Bora Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikat ise gerçeğini aratmayan bir titizlikle gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2022 17:06

Öğrenciler tam not aldı

Burak Bora Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen tatbikata Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Mili Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Türkmen ve İmam Aydın ile İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı nezaret etti.

Deprem sireninin çalması ile başlayan tatbikat sırasında, senaryo gereği öğrenciler sarsıntıyı daha az hasarla atlatmak adına sıralarının yanlarına kafalarını koruyarak çöktü. Sarsıntının geçtiği bilgisi ile 3 dakikadan kısa bir sürede tüm öğrenciler ve yöneticiler binayı terk ederek okul bahçesindeki toplanma alanında yerlerini aldılar. 

ÇÖK, KAPAN, TUTUN

Tatbikatın başarılı bir şekilde noktalandığını ifade eden Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, basın mesnuplarına yaptığı açıklamada, tüm Türkiye ile aynı anda tatbikatın gerçekleştirildiğini söyleyerek "Türkiye'nin her noktasında Afet Tahliye Uygulaması yapılıyor. Bizim ilçemizde de 148 özel eğitim kurumunda yaklaşık 82 bin öğrenci ile bu tatbikatları yapıyoruz. "Çök, Kapan, Tutun" sloganı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda deprem anında tahliyenin nasıl yapılması gerektiğini gördük. Çocuklarımız sarsıntı anında başlarını koruyarak sıraların yanına çöküp sarsıntının geçmesini bekliyorlar. Ardından da 3 dakika içinde bu tahliye planının uygulanması gerekiyordu. Gördüğümüz gibi okul bu planı standartlar içinde gerçekleştirdi.

Bu yıl afete hazırlık ve tatbikat yılı olacak. Bu kapsamda bizim de yaptığımız bir dizi çalışmalar olacak. İlçede 226 tane toplanma alanı belirlendi 62 barınma alanı var iki tane de çadır ve konteyner alanı var. Yine ilçe Afad merkezi kurduk. 28 vatandaşımız AFAD'dan kurs alarak sertifika hakkı kazandılar. Ayrıca 25 vatandaşımız daha kursunu tamamlayarak sertifikalarını almayı bekliyorlar. Tabi vatandaşa düşen görevler de var. Her vatandaşımız oturduğu binayı kontrol etmeli önlemlerini almalı ve daha sonrasında da barınma alanını öğrenmeli. Bildiğiniz gibi yaklaşan bir İstanbul depremi var. Bu kaçınılmaz durum karşısında tüm vatandaşlarımız bilinçli hareket etmeli. Bu konu ile alakalı belediyemizin ve tüm kamu kurumlarının internet sitelerinde toplanma alanları ve barınma alanları ile ilgili açıklıyıcı bilgilere ulaşabilirsiniz." diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI