Bugun...


Aleviler fatura indirimi değil inanç özgürlüğü istiyor
Tarih: 17-02-2022 21:08:57 Güncelleme: 18-02-2022 21:52:57 + -


Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selamı Sarıtaş, Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile Cemevlerinin faturalandırmada işyeri yerine konut statüsüne alınmasını eleştirdi. Kararın Alevileri memnun etmediğini söyleyen Sarıtaş, "Cemevlerinin inanç merkezi sayılması ve Aleviliğin dini statüye kavuşması çok geç kalınmış ve bir an önce alınması gereken bir karar" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2022 21:08

Aleviler fatura indirimi değil inanç özgürlüğü istiyor

Kartal Esentepe'de bulunan Kartal Cemevi Vakfı, ilçedeki yerel gazetecileri öğle yemeğinde ağırladı. Güncel konulardan oluşan sohbetin ardından Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklama ile Cemevlerinin işyeri statüsünden çıkarılarak konut statüsüne alınmasını ve buna göre faturalandırılması konusunu değerlendirdi.

ALEVİLER TANINMAK İSTİYOR

Aleviliğin bir inanç merkezi olduğunun altını çizen Selami Sarıtaş, "Cemevlerinin inanç merkezi olarak tanınması için uzun zamandır mücadele veriyoruz. Bu bağlamda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği onlarca karar olmasına rağmen hala dini bir statüye kavuşmadığımızı hepiniz takip ediyorsunuzdur. Son olarak 2016 yılında AİHM'nin Cemevlerinin inanç merkezi olması gerektiğine dair kararları var. Diğer ibadethaneler hangi statüdeyse Cemevlerinin de aynı statüye alınmasının geç olsada sağlanmasını istiyoruz. Türkiye'de 30 milyona yakın insanın Alevilik inancına göre hareket ettiğini söylemek istiyorum." dedi.

GİDERLERİMİZ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaya da değinen Sarıtaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevlerini ticarethaneden konut statüsüne alındığını duyurması sorunumuzu çözmüyor. Biz ibabethane statüsüne kavuşmak, inanç olarak da kabul görmek istiyoruz. Bu statüye kavuşmakla Cemevi giderlerinin de devletin bütçesinden alınarak aynı diğer ibadethaneler gibi cemevlerine de verilmesini istiyoruz." diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 50'Sİ SÜNNE

Ülke kaynaklarının tüm vatandaşlara eşit paylaştırılması gerektiğini de ifade eden Selami Sarıtaş, "Tabiiki Türkiye'de barış ve huzur içerisinde birlikte yaşıyorsan ülkenin kaynaklarını da birlikte kullanmalıyız. Sorunların çözülmesi için bir takım çalışmalar olduğunu biliyoruz ve samimi bir çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Mesela bugün bizim elektrik faturamız gelmedi ama 14 bin 650 liralık bir doğalgaz faturamız geldi. Biz tabiiki Cemevlerinde verdiğimiz hizmeti yalnız Alevilere yönelik değil tüm topluma yönelik veriyoruz. Mesela öğrencilere yönelik başlattığımız İngilizce, Matematik ve Fen dersi kurslarda Alevi ve Sünni öğrenci oranının yüzde 50 civarında olduğunu söyleyebilirim. Bunu ayrımcılık olarak ifade etmiyorum, toplumun her katmanında insanların geldiğini söylemek adına açıklıyorum. " şeklinde konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYELER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI